OVER ONS

Hennie Kuiper Kampioen Wilskracht is een samenwerkingsverband tussen (v.l.n.r) Jacob Bergsma, Hennie Kuiper, Bjorn Kuiper en Joop Holthausen.

Joop Holthausen


Joop Holthausen (Zutphen, 1945) werkte als journalist onder meer voor Trouw, dagblad De Tijd en Het Parool. Als algemeen verslaggever maakte hij na de val van de Muur reportages in Afrika, Azië en vooral Oost-Europa. Holthausen volgde veelvuldig de Tour de France en de klassiekers. "Het Geheim van Raleigh", de biografie van de meest succesvolle Nederlandse wielerformatie uit de historie, was zijn eerste wielerboek. Hij won er in 2005 de Nico Scheepmakerbeker mee: de prijs voor het beste Nederlandstalige sportboek van het jaar. Ook zijn onthullende en ontroerende boeken over Fedor den Hertog: "Eenzaamheid is de school van het genie" en "Joop Zoetemelk, Een open boek" (een coproductie met Peter Ouwerkerk en Jacob Bergsma) oogsten alom bewondering.

Jacob Bergsma


Jacob Bergsma (Harlingen, 1964) werkte twintig jaar voor diverse media zoals Trouw, De Telegraaf, NOS, Sport International en Canal+. In 1994 en 1995 versloeg hij voor de NOS-radio alle grote wielerkoersen vanaf de motor. Na zijn journalistieke carrière volgden in rap tempo communicatiefuncties bij de KNVB, Nederlands Elftal, Team de Mission Olympische Spelen Sydney 2000, Ajax en de Rabo Wielerploegen. Op zijn naam staan titels als "Goud - Olympisch dagboek van Bart Veldkamp", "Oranje goes America" (met Jack van Gelder), "Cyclopedie", "Ontberingen", "Het Wielren Boek", "Het Ajax Boek", "Ajax Wereldclub", "In Koers!" (met Wilfried de Jong en Peter Ouwerkerk), "Het Gouden Ajax", "Joop Zoetemelk, Een Open Boek" en "Verhaal halen – The Best of Mart Smeets".

Bjorn Kuiper


Bjorn Kuiper (Putte, 1979) volgde thuis al heel jong voor de televisie de verrichtingen van vader Hennie en werd daardoor de wielersport ingezogen. Op latere leeftijd realiseerde hij zich pas goed welke fenomenale prestaties zijn vader had geleverd. Bjorn verzamelde foto’s uit zijn vaders carrière en legde een imposante collectie aan. Hij is momenteel werkzaam als software engineer consultant en is bovendien actief als organisator van de Junkyardrace, een endurance race op Circuit Park Zandvoort. Zijn ervaring met ICT-projecten, zowel in de Verenigde Staten als in Nederland, komt uitmuntend van pas bij de bijzondere wijze waarop dit boek wordt gerealiseerd.

Het boek wordt door Bjorn Kuiper in eigen beheer uitgegeven onder de bedrijfsnaam Uitgeverij Kuiper.